Traipu noņemšana no ādas mēbelēm ir vienkārša, ja zini pareizos līdzekļus

Ādas mēbeles izdaiļo jebkuru interjeru. Bet lietošanas procesā materiāls sasmērējas, uz tā parādās traipi, netīrumi, bet uz gaišiem izstrādājumiem – dzeltenums.

Kā atgriezt mēbelēm pievilcīgu izskatu? Esam atlasījuši noderīgus padomus, kas notīrīs visus netīrumus no ādas interjera priekšmetiem.

Ādas mēbeļu tīrīšanas sistēma ikdienā

Izsūciet mēbeles, lai noņemtu putekļus un gružus. Vislabākā ir saru birste ar plānu galu, kas neizlaidīs nevienu stūri un nelocīsies.

Noslaukiet ādas virsmu ar mitru drānu.

Ja dīvāns ir tīrs un nav redzamu pleķu, noslaukiet to ar sausu drānu, lai noņemtu atlikušo mitrumu.

Ierīvējiet ādas izstrādājumu ar glicerīnu vai speciālu vasku ādas mēbelēm.

Universālie tīrīšanas līdzekļi

Ziepju šķīdums

Šis šķīdums palīdzēs notīrīt nelielus netīrumus. Var lietot uz krāsainas, tumšas un gaišas ādas. Izšķīdiniet šķidrās vai veļas ziepes siltā ūdenī. Iemērciet šķidrumā drānu vai sūkli un apstrādājiet polsterējumu. Uzmanieties, lai pārāk stipri neberzētu, lai nesaskrāpētu mēbeles. Pēc tam noslaukiet mēbeles ar tīru, mitru drānu un beigās ar sausu drānu.

Govs piens

Produkts efektīvi noņem dažādus traipus. Ielejiet 250 ml piena ērtā traukā. Uzsildiet šķidrumu. Pēc tam iemērciet izstrādājumā mīkstu drāniņu un noslaukiet ādas mēbeles. Noņemiet piena atlikumus ar sausu drānu.

Sīpols

Derēs gaišām ādas mēbelēm. Paņemiet lielu sīpolu, nomizojiet un sadaliet divās daļās. Uzmanīgi apstrādājiet netīrumus ar griezuma vietu. Kad sīpols ir netīrs un vairs neplūst sulas, nogriež virsējo kārtu un turpini mizot. Pēc tam noslaukiet mēbeles ar mīkstu, nedaudz mitru drānu vai kondicionieri, lai piešķirtu tām spīdumu.

Zobu pasta

Piemērots nelieliem netīrumiem. Izmantojiet pastu bez balināšanas īpašībām. Pretējā gadījumā agresīvas sastāvdaļas un abrazīvas daļiņas var saskrāpēt ādas apdari. Uzklājiet zobu pastu uz mīkstas otas vai sūkļa, maigi apstrādājiet notraipīto vietu. Noņemiet atlikumus ar mitru drānu un notīriet ar sausu drānu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment